Rjukan lag - Demo for Polithøgskolen 2007

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


 

Demonstrasjon av ettersøkningshund for studenter fra Politihøgskolen

Onsdag 21.3.07 ble Rjukan lag av Norske Redningshunder bedt om å demonstrere søk med hund for politiskolestudentene som var på besøk i Telemark. I mangel på Lavinehund som hadde anledning til å reise, ble det bestemt at man skulle sende Maryan Jore og hennes hund Emmi. Emmi er en godkjent ettersøkningshund som kan søke i alle elementer unntatt i snøskred. Astri Hauge var også med og stod for teorien.

Vi la derfor opp demonstrasjonen med disse forutsetningene og reiste til Songa i Vinje med godt mot. Maryan og Astri kom til Songa i strålende sol og fjellet viste seg fra sitt beste. Astri pratet en del om organiseringen av et rassted, forskjellige søksformer, utdanningen av hundene våre, organisasjonen NRH og hvor effektivt det er med hundesøk.

Etter dette ble det vist et "frittsøk" med hund. To av studentene meldte seg umiddelbart til å ligge figurant. Selv "eleven" Shera til Astri fikk være med Emmi i søket. Emmi hadde ingen problemer med å lokalisere fig og hadde en fin halsmelding. Det lengste slaget var borti 200 meter. Etter dette viste vi søk fra snøscooter og hvor effektivt dette er. Her ble også figen lokalisert og funnet.

Dette var Emmi sin første demo. Veldig moro og få vist at ettersøkningshunder  kan brukes i vinterfjellet og at de fungerer i dette elementet. Vi ble invitert til middag på Songabrakka og overnattet der.  

Maryan og Astri.

Publisert 12. april 2007