Rjukan lag - Treningssamling i Tinn Austbygde 1-3 juni 2007

Litt om oss

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


Treningssamling i Tinn Austbygde 1-3 juni 2007

 

Helgen 1-3 juni var Rjukanlag arrangør av treningssamling. Denne gangen var 31 ekvipasjer påmeldt, og hele 12 var fra Rjukan lag. Som vanlig var det innkvartering for de tilreisende på Sandviken camping ved Tinnsjøen. Det var inndelt i 5 lag, og skogsområdene som ble benyttet var Juvsjø i Tinn Austbygd, Torsetåsen, Marumsrudåsen og Sandvenområdet i Atrå.

Ekvipasjene som deltok var en herlig blanding av nybegynnere og erfarne. Yngste hund var en 3,5 mnd gammel Riesenschnauser. Rjukan lag hadde med mye unge hunder, men lagets godkjente ekvipasjer deltok også. Fredags kveld var det lagmøter der vi ble kjent med den enkelte ekvipasjes ståsted og ønsker for treningssamlingen.

Lørdag og søndag ble det lange dager i felt. Med 7 ekvipasjer som skulle ha 2 økter hver måtte tiden nyttes godt, så stolsekkene fikk være i fred, og mat og drikke ble kastet innpå delvis løpende. Innholdet på de ulike laga kan raskt oppsummeres slik: motivasjon, figurantinteresse, melding, spor oppsøk, frisøk, rundering, apportering og lydighet. Viktigheten av lydighetstrening ble vektlagt. Likeledes kamuflerte  figuranter, da enkelte hunderaser har veldig godt syn, og det er uheldig dersom  hunden benytter øynene, og ikke nesa i sitt søksarbeid.

Instruktørene var dyktige, de sørget for å begrunne sine forslag, og fylte oss opp med teori på midtlinja. Ekvipasjene virket godt fornøyd med samlingen. Det var nyttig å se nye ekvipasjer med andre erfaringer og utfordringer enn det vi har i Rjukan lag. Bra for hundene med nye figuranter også, og det var flott å se erfarne figuranter som ga alt for at hunden skulle få en god opplevelse. Å komme ut til figuranten og se valpen sin rulle rundt i lyngen med en fremmed mann, og knapt har tid til å se på føreren sin med et kvart øye, var en rørende og sterk opplevelse. Det viktigste var nok likevel å få nye øyne til å se seg selv og sin hund, og tips til den videre innlæringen.

Lørdag kveld var det felles grilling på Sandviken camping. Det var fint stelt i stand med langbord, og grillmester Kjell Kålås sørget for at vi ble mette. Takk for en flott og lærerik helg! Vil du lese mer, gå inn på medlemsbloggene.

Ønsker du å se flere bilder fra samlingen? klikk deg inn på Rjukan lag sitt webalbum

 

Hilsen

Heidi Therese Gollner og Nami

 
 

Publisert 15 juni 2007 kl 21:50