Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 

En utfordring, men ikke for Emmi

 

Hundetrening er så mangt, for de uerfarene ekvipasjene må man få inn øvelsene, mens for erfarende ekvipasjer gjelder det å forskyve grenser på det man kan. Under hundetrening på trelasten i Atrå i juli gav vi ekvipasjen Maryan Jore og Barlands Emmi en passe utfordring. Anita Staver gjemte seg inne i mellom et lager med store vedsekker. Som man ser ut fra bildene under står det tre store sekker på hverandre. Dette medførte at stabelen var ca 5 m høy og lageret var ca 30 m langt og 10 m bredt.

Utfordringen var satt, vinden var minimal og solsteken gjorde temperaturen høy.  Maryan styrte hunden rundt vedlageret og etter en liten stund slo Emmi på fert fra figuranten. Som man ser videre fra bildene måtte hunden opp på toppen for å finne figurant. Og Emmi bevegde seg med sikker labb mellom sekkene og opp og ned på sekkenivåene. Noen steder hjalp hundeføreren til, spesielt på vei ned igjen fra stablene etter funnet. Dette er for å unngå skader. Det er som kjent lettere å komme seg oppover enn nedover, også for hunder.

Et slikt funn som ble gjort denne dagen viser at hunden er godt motivert for å finne mennesker, samt at den takler belastede miljøer langt bedre en gjennomsnittet av andre hunder. Dette var rett og slett imponerende å se på.

 
   
   
   
   
   
   
 
.

Emmi er i ferd med å få ferten av figurant