Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


  Snøskred på Vierli 9. april 2006  
Andre snøskred

Søndag 9. april gikk det er flakskred like ved skitraseen på Vierli skisenter. Meldingen gikk ut på at det var skispor inn i skredet. Det var et relativt lite skred på ca 50 m langt og 30 m bredt. Vi i Rjukan lag vet at selv om raset er lite, så kan snømengdene allikevel bli relativt store, og det er ikke store mengder snø som skal til for at et menneske blir begravd. Tre hundeekvipasjer fra Rjukan lag av Norske Redningshunder, lokalt politi og to fra Oslo Rødekors Hjelpekorps bistod i søket. Det viste seg raskt at hundeekvipasjene ikke søkte etter noen skredtatt. Ingen savnet meldinger kom inn og skisporene som gikk inn i skredet kunne også sees gå ut av skredet.

Man gjennomsøkte skredet med tre hunder for å være helt sikre på at ingen lå i snømassene. Beredskapsansvarlig Astri Hauge gav også beskjed om at resten av henget ut mot skitraseen måtte enten tas ut eller så måtte området stenges, da man anså at det også var stor skredfare i dette henget. Området var ikke større en at en preppemaskin klarte å ta ut de resterende massene.

Bakgrunnen for at det gikk et skred i dette området var fordi det siste døgnene har kommet en del snø og at det har vært vind i en lengre periode som har transportert snø til leheng som det ved siden av skitraseen. Når da en skiløper kom inn i henget løsnet forankringen og snømassene skled ut.

Under kan du se bilder fra skredet på Vierli.                                      Du kan lære mer om snøskred her

 
 
.

Hundeekivepasjer fra Rjukan lag, Marit Våle m/ Sascha, Astri Hauge m/ Thelma, Kjell Kålås m/ Jacko