Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 
 

Rjukan lag har fått ny snøskuter

16 des 2006
Heddersvann mot Stavsro 16 des 2006
   

19. mars 2006 kunne blitt en skjebnedag for Rjukan lag. Den dagen ble to av lagets medlemmer tatt av et snøras ved foten av Gaustatoppen. Det gikk bra med de to medlemmene, men snøskuteren ble påført store materielle skader.

Laget sendte ut søknader om støtte til innkjøp av en ny snøskuter og div utstyr. I desember 2006 kunne vi konstatere at støtten fra b.la. Tinn Energi AS på 45 000 kr og 30 000 kr fra Tinn kommune har gjort at vi kunne realisere dette ønsket.

Skuteren vi falt ned på var en ny Yamaha Viking RS 4 takter, den gamle var en Yamaha Viking III 2 takter. Valget var i utgangspunktet enkelt. Vi var svert godt fornøyd med Yamaha, men kunne tenke oss noe mer motorkraft, og 4 takter teknologi. Skuteren skal brukes til en del av den totale redningsberedskapen ikke bare i Tinn, men også i nabo kommunene dersom det trengs. Den blir også brukt som et redskap i vår organiserte trening fram mot å godkjenne lavinehunder. Søk over lange avstander og store områder blir effektivisert og kvalitetsmessig bedre med hjelp av snøskuteren.

Bjørn Tverberg og Frida Bystrøm på vintertrening16 desember 2006 ble den første turen/treningsøkten foretatt for vinterekvipasjene i Langefonn omrd. Selv om det er særdeles lite snø i terrenget går det fint an å kjøre på fylkesveien. Første inntrykket av meget godt, varslene fra "vitere" om at skuteren oppfører seg som en ukontrollert kjelke kan tilbakevises. Den var som en drøm å kjøre. Det skal bli spendende å prøve den i noe mer løs snø og krevende terreng.

Rjukan lag takker alle som har bidratt med å realisere den nye snøskuteren våres, og dere kan være trygge på at den vil bli brukt til å redde liv, hjelpe skadde og folk som har gått seg bort i vinterfjellet.