Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 
  Utmarsj på grunnkurset 2006  
 

Det er mye en hundefører i NRH må igjennom for å bli godkjent. det første er en grunnutdanning som skal gi alle hundeførere en felles plattform i organisasjonen. På forhånd hadde deltagerne gjennomgått teoridelen av grunnkurset, helgen 30 sept-01 okt 2006 var det klart for utmarsj. Under finner man Hilde sommers sin fortelling om turen.

Veileder Margit Gåra fra Midt-Telemark lag sa at dette var vel det jevneste laget hun hadde hatt med på tur. Det var ingen langt framme og ingen som ble hengende bak. Når vi jobbet i lag 2 og 2 med å komme oss fram til en kartreferanse på forskjellige måter, var vi også framme med kort tids mellomrom. Veldig bra, lite venting. Møtte opp til litt teori lørdag kl 12:00, reiste videre ca kl 14:30 til utgangspunktet for utmarsjen. Turen begynte med torden, striregn og mye tåke. Brukte mye tid første dagen for å bli kjent med kartet og hvordan vi kunne lese dette mot terrenget.


Vi ble delt opp i to lag og halvveis i løypa skilte vi lag. Den første gruppen gikk en merket tursti og den andre gikk en vinterskiløype og tok oss fram med å lese det lille vi så av omgivelsen, veldig lettlest terreng med mye myrer, bekker, vann, fjell ++. Tok oss fram til Aslakstul hvor vi slo leir (ca 3,5 km). Satt opp teltene og fyrte opp bål og kokeapparater. Like ved leirplassen gikk det en hengebru over en elv, og de som ville kunne prøve å ta seg over. Måtte prøve og se åssen Nana reagerte, jeg er ikke akkurat tøff selv for denne gynget veeeeldig, var kun noen vaiere med noen plankebiter, med så store mellomrom så Nana kunne sette fast potene sine. Det gikk kjempebra, Nana gikk ut først og jeg var så fokusert på henne at jeg glemte å være engstelig selv, returnerte samme vei.

Etter dette reiste ned til de andre igjen for litt mat, satt lenge ved bålet og pratet. De fleste tok kvelden rundt kl 23:00, da var det stjerneklart! Tøft gjort av Rena og Tone som lå i Gapahuk! Neste dag var alle oppe mellom kl 07:00 og 08:00 (strålende vær!), fikk i oss litt frokost og pakket sammen. Dro av gårde ved 09:30 tiden. Vi ble delt inn i lag med 2 og 2 (ett lag med 3), alle lagene ble utstyrt med radio. Alle lagene fikk samme oppgave, men skulle løse den på forskjellige måter, vi skulle ta oss fram til en kartreferanse. Første delen av turen tok vi oss frem ved å lese terrenget mot kartet, omtrent halvveis ble dette litt vanskelig så vi prøvde oss på en kompasskurs og gikk etter denne og vi kom frem!

De to andre lagene var da allerede kommet fram (vi tok oss en fem minutt på veien hvor hundene kunne løpe løse og bade). Vel fremme fikk alle lagene ny oppgave; forskjellige kartreferanser med tilleggsopplysninger å ta seg fram til over radio fra Margit og Kristin. Dette gikk veldig greit, alle løste sine oppgaver og ble kallet inn til Margit og Kristin for en lunsjpause. Etter pausen tok vi en liten gjennomgang med lagene hvordan de hadde løst oppgavene og til slutt prøvde vi oss på litt krysspeiling (jeg endte opp på andre siden av vannet vi satt ved!), skremmende å se hvor nøyaktig man må være. Så var det klart for hjemturen, vi fikk alle i oppgave å ta ut kompasskursen fram til ett stikryss, ingen fikk lov til å snakke med hverandre, bare gå etter sin egen kurs.

Vegetasjonen gjorde det litt vanskelig så jeg trakk litt for langt den ene veien, gjorde det bevist for jeg visste at jeg kom ut på den ene stien og måtte bare følge denne tilbake til krysset. Det var vel juks, men jeg lærte nå hvor nøyaktig man må gå etter kompasset, eller så gjør det store utslag. Alle vel fremme ved krysset, så bar det nedover stien til bilen, dagens utflukt var på godt og vel 10 km iflg. Kjell Tore's skritteller. Var framme ved bilene ved 15:30 tiden, ble skrevet i blåbøker, oppsummeringen hadde vi tatt underveis og under pausen tidligere på dagen, så nå var det rett hjem i dusjen! Vel dette var en liten oppsummering av turen. Det var et veldig bra kurs,  og vi lærte mye!

Hilde Sommer

 
   
   
 
.