Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss


A-lagsamling i Tinn Austbygde 26-28 mai 2006

 

Dio 04 ved  Distriktsinstruktør (DI) Astri , inviterte til samling for A- ekvipasjer Ettersøking og Lavine, og de som skal opp i A i år. 9 ekvipasjer var samlet på Sandviken Camping til en trivelig samling. Anne R Honston og Margit Gåra var invitert som instruktørelever, og fikk ansvar for en gruppe. Vi hadde som mål å lage oppgaver som videreutvikler oss , trene i uvant miljø og ellers det som hundeførerne måtte ønske. De andre deltagerne denne helgen var Trond Reiholm, Kristin Larsen, Theresia Ståland, Marit Våle og Eli Fossdal

Vi startet fredag kveld med en ”papirøvelse”, hvor deltakerne fikk forelagt en oppgave fra en reell  leiteaksjon. Denne diskuterte vi litt, og kom etter hvert frem til et forslag til løsning. På lørdag  delte vi oss i 2 gr. og den ene gruppen trente ruinsøk , halve dagen og ettersøking  - spor i overtråkket terreng – teigsøk – andre halvdel av dagen. Den andre gruppen trente teigsøk og spor og sporoppsøk, hele dagen.

Søndag dro vi opp i høyfjellet, hvor noen trente lange overværsøk, og store søketeiger, og andre patruljegang med lange overværsløsninger. Dette er både nyttig og morsomt, både for ettersøkingsekvipasjer og lavineekvipasjer i tillegg er det svært effektivt. På snaufjellet kan en ha god oversikt over terrenget, og DI kunne stå på en høyde og holde øye med ekvipasjer i kikkert! Dermed fikk jeg se hvordan ekvipasjene fungerte, hvordan de la opp søkene sine og hvordan hundene jobbet.

Vi hadde en trivelig helg, ikke minst sosialt. Været var bra men litt kjølig om kvelden. Så grilling ute og spising inne er også en måte å takle kaldt  vær på, for grille skulle vi, det er jo snart sommer!! Vi ser alle nytten av slike samlinger, og i DIO 04 er det nå blitt tradisjon med 2 A- samlinger i året. Vi blir godt kjent med hverandre og hverandres hunder, og dette har vi nytte av når vi møtes på leiteaksjoner.

Astri Hauge

 
   
   
   
   
   
 
.