Startside

Godkjente ekvipasjer

Terminliste

Fotoalbum

Nyhetsarkiv

NORSAR

Linker

Gjestebok

Kontakt oss

 
  Rjukan lag søker om støtte  

Rjukan lag jobber seriøst med å få frem hundeekvipasjer til både nasjonale og internasjonale redningsoppdrag hvor mennesker er savnet.

På den nasjonale siden har vi bidratt i til sammen flere hundre aksjoner, med topp år i fjor på 43 loggførte aksjoner på et år. I år ser det ut til at vi skal tangere denne rekorden. Sommer som vinter og i all slags vær, står Rjukan lag klar med hundeekvipasjer til å rykke ut på snøskred eller folk som har gått seg bort eller er meldt savnet. Under den internasjonale delen har medlemmer fra Rjukan lag stått standby på b.l.a. Tsunamien i Sør-Øst Asia i 2004, Flommen i New Orleanse i sensommeren 2005 og jordskjelvet i Pakistan i oktober 2005. I tillegg til det har et av lagets medlemmer vært og deltatt i den norske redningssatsningen etter jordskjelvet i Bam i Iran 2.juledag i 2003.

Vi er en frivillig redningsorganisasjon og er helt avhengning av økonomisk støtte utenifra. Støtten vi får går utelukkende til videreutvikling av laget, både utdanningsmessig og utstyrsmessig. I søknaden Rjukan lag nå har sendt ut vil inntektene gå til anskaffelse av en ny snøskuter og til sender og mottager utstyr (S/M). Snøskuteren bruker vi i den totale redningsberedskapen i vårt kjerneområde. Erfaringer viser at det å ha egen snøskuter gjør oss bedre i stand til å være i beredskap, samt effektivisere vintertreningene og gjøre mannskapene som skal ut på vinteren bedre i stand til å håndtere nødvendig utstyr. I tillegg til det er vi, med egen snøskuter, mer uavhengig av andre i den jobben vi skal gjøre vinterstid.

S/M utstyret vi har i dag er gammelt og utrangert. De nye S/M enhetene virket slik at en skredtatt har på seg en sender som en mottager del oppfatter og sammen med en lavinehund kan man lettere peile ut hvor den skredtatte ligger. Dette utstyret letter både søket etter skredtatt, samtidig som det er en egensikkerhet for hundeekvipasjene som er ute og søker. Vi beveger oss i noe av det mest ekstreme miljøer som naturen gir oss, og faren for å bli tatt av snøskred er også tilstedeværende for oss i redningstjenesten.

Både snøskuter og S/M utstyret er dyrt i anskaffelse og vi håper at responsen fra de som mottar søknaden eller leser dette, er slik at vi er i stand til å gå til anskaffelse av nødvendig utstyr.

Ønsker du å bidra? Gi et bidrag til kontoen under.

Konto nr: 2620.21.08589           Org nr: 983889034

 
 
 
 
 

 

 
 

Hit Counter